fbpx

Hoe belangrijk zijn winterbanden?

Steeds meer mensen staan stil bij het belang van winterbanden. In de winter zijn er dan ook steeds meer bestuurders van auto’s die ervoor kiezen hun normale banden te laten vervangen door winterbanden. Dit kan op de gladde wegen een stuk veiliger zijn. Winterbanden brengen diverse voordelen met zich mee. Toch zijn er ieder jaar ook veel mensen die het plaatsen van winterbanden te duur vinden en het daardoor niet doen. Hier niet op besparen is echter een dringend advies, want winterbanden kunnen enorm veel ongelukken voorkomen en dat is natuurlijk een stuk belangrijker.

Links ziet u winterbanden en rechts zomerbanden

Waarom winterbanden?
Het is erg belangrijk om rond het einde van het jaar je zomerbanden te vervangen door winterbanden. Dit komt omdat het in de winter dusdanig koud is dat het vriest. Dit brengt met zich mee dat de wegen een heel stuk gladder zijn dan bijvoorbeeld in de zomer. Een winterband zorgt in deze situatie voor een stuk meer grip op de weg. Met name in situaties waarbij het sneeuwt of vriest zijn winterbanden erg belangrijk. Naast dat ze zorgen voor meer grip op het wegdek, verkorten deze banden ook nog eens je remweg. Ook dit maakt de kans op een ongeluk nog een stuk kleiner. Bij een snelheid van 100 kilometer per uur is uw remweg met winterbanden zeker 4 meter korter. Daarnaast rijden winterbanden in de winter ook nog eens veel fijner. U zult merken dat uw auto een stuk stabieler rijdt en dat u bijna geen last heeft van de gladde wegen. Hier niet op besparen is dus een absolute aanrader, want veiligheid staat uiteraard voorop.

De goedkoopste winterbanden
U kunt voor winterbanden terecht bij ons voor de beste prijs. Wij beseffen het belang van deze banden en wij helpen u dan ook graag een stuk comfortabeler, stabieler en uiteraard veiliger te rijden. Om in de wintermaanden dan ook de weg op te gaan met winterbanden kunt u bij ons gerust een afspraak maken. U kunt uw winterbanden kopen, maar ook direct laten monteren op de afgesproken datum. Voor meer belangrijke informatie omtrent de montage en verkoop van winterbanden kunt u terecht op onze website.

Wilt u snel en veilig nieuwe winterbanden gemonteerd hebben? Maak dan snel een afspraak bij ons voor de beste prijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *